DOĞA İÇİN EL ELE PROJESİNDE KEYİFLİ ETKİNLİKLER

DOĞA İÇİN EL ELE PROJESİNDE KEYİFLİ ETKİNLİKLER

DOĞA İÇİN EL ELE PROJESİNDE KEYİFLİ ETKİNLİKLER

06.04.2022 129

İkbalevler Anaokulu Müdür Yardımcısı Leyla KÜLCÜ ve 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Anasınıfı öğretmeni Yıldız Madak!ın kuruculuğunu yaptıkları eTwinning projsinde doğa  etkinlikleri ve doğayı korumak, iklim değişikli, nesli tükenmekte olan olan hayvanlar , sıfık atık ve sokak hayvanları gibi konuların işlenerek  öğrencilerde farkındalık oluşturma çalışmaları yapılıyor. Etkinliklerini doğal materyallerden yaptıkları çeşitli atölye çalışmalarına yer verilen projede öğrencilerin çeşitli bitkiler yetiştirmeleri isteniyor. Bu sayede sorumluluk alan ve bitkilerin büyüme aşamalarını gözlemleyebilen öğrencilerin doğa ile daha fazla zaman geçirmelerini hedeflemektedir.

 

Proje süresince filizlendirme, tohum topu oluşturma, yaprak koleksiyonu yapma, farklı ülkelerle işbirlikçi çalışma becerisi kazanımları oluşturma, kuş yemlikleri yapma, doğayla ilgili kamu spotları gibi etkinlikler gerçekleştirerek pandemi döneminde çocuklara motivasyon kaynağı olup yaşadıkları dünyaya sahip çıkma ve daha bilinçli bireyler yetiştirme konusunda farkındalık oluşturmak istenmekte.

 

Proje hakkında bilgi veren öğretmenler; "Öğrencilerimizin doğaya ve doğanın parçası olan canlılara karşı sorumluluk hissetmelerini istiyoruz ve uygun olan her ortamda tohum ya da fideler ekip bitki yetiştirmeyi bilen; deneyimlerini ve ürettiklerini paylaşabilen; hayvanları koruyan, ihtiyaçlarına duyarlılık gösteren, sabretmeyi, üretmeyi, ürettiğini sahiplenmeyi, başkalarının ürettiklerine ve başka canlıların yaşam haklarına saygı gösteren doğa dostu bireyler yetiştirmek projemizde öncelikli amacımızdır" dediler.