OKULUMUZDA

OKULUMUZDA "ÇOCUK DAVAMIZ" eTWINNING PROJESİ BAŞLADI

Okulumuzda Müdür Yardımcısı Leyla KÜLCÜ tarafından yürütülecek olan Proje;  Kazım KARABEKİR' in  "ÇOCUK DAVAMIZ" Kitabından yola çıkarak hazırlananmıştır.

 Nurettin Topçu'nun muallim sadece bir memur değildir. Belki genç ruhları kendisine mahsus bir manadan örs üzerinde döverek işleyen bir demircidir sözünden hareketle, Geleceğimizin mimarı, ülkelerimizin lokomotifi olacak çocuklarımızı, gençlerimizi hayata hazırlarken üstleneceğimiz sorumluluktur: ÇOCUK DAVAMIZ 

23.09.2019 556

Kazım Karabekir, Çocuk Davamız kitabında çocuklarımızın nedenleriyle birlikte şu vasıflarla mücehhez ( donanımlı ) olmalarını tavsiye etmektedir.

Çocuklarımız,

Salabetli olmalıdır. Bu onları ahlaki bozuntulardan ve etkilerden korur.
Sağlam olmalıdır Bu onları sıhhi hastalıklardan korur.
Samimi olmalıdır. Bu onları vatandaşına karşı ruhen bağlar ve vatan malını sevdirir. 
Sadık olmalıdır. Bu onları sözüne, vazifesine, kanununa sadakat içtimai birliği perçinler. 
Sabırlı olmalıdır. Bu onları her işlerinde sebatlı yapar ve her güçlüğü yenmeye kabiliyetli kılar.

Projemizde hedefimiz öğrencilerimize, 5S olarak nitelendireceğimiz SALABET, SAĞLAMLIK; SAMİMİYET, SADAKAT ve SABIRLI olma vasıflarını kazandırmaktır.

Projemizde yer alacak öğretmenlerimizin de yine Kazım KARABEKİR ve Türk Yılmaz'ın 5F modelinde yer alan FAZİLETLİ, FERAGATLİ, FAAL, FİKİRLİ ve FEDAKAR olarak öğrencilerine rehber olmaları beklenmektedir.

Beklenen Sonuçlar :

Öğrencinin aktif katılımını teşvik eden ve üst düzey bilişsel aktiviteleri destekleyen proje tabanlı öğrenme ile proje hedeflerimize daha kısa sürede planlı ve programlı ulaşılması amaçlanmıştır. Öğrencilerimizin hayata çok yönlü hazırlanması geleceğimizin teminatı olacaktır.

Öğrencilerimizin, projede asli olarak sorumluluk almaları, bireysel, küçük gruplar ya da takım halindeki çalışmalarda sorgulayan–araştıran, analiz eden, karar veren mizaçta olmaları ve proje takviminde yer alan etkinlik ve ürünlerin sunulması beklenmektedir.

Projede yer okulların okul panoları aktif olarak kullanılması, Eba'da ve okul sitesinde her ay haber yayımlanması, Yerel basın da yaygınlaştırma etkinlikleri için kullanılması düşünülmektedir. Ayrıca sosyal medya hesaplarında da Çocuk Davamız hesapları açılacaktır.

Projemizin, il ve ilçelerde belirli tarihlerde düzenlenen eTwinning Proje Sergisinde ve Tübitak 4006 Bilim Fuarında bir proje olarak sergilenmesi beklenmektedir.

 

 

23-09-201923-09-2019