OKULUMUZDA LET'S TEACH AND LEARN STEM eTWİNNİNG  PROJESİ UYGULANMAYA BAŞLANDI

OKULUMUZDA LET'S TEACH AND LEARN STEM eTWİNNİNG PROJESİ UYGULANMAYA BAŞLANDI

Okul Müdür Yardımcısı Leyla KÜLCÜ tarafından uygulanacak olan Projede; Okul öncesi dönem STEM (Bilim,Teknoloji,Mühendislik,Matematik) etkinliklerinin ders müfredatına entegre edilmesini sağlayarak,okul öncesi dönemden itibaren STEM eğitiminin yaygınlaşmasını sağlamak amaçlanmıştır.Küçük yaştan itibaren geleceğin meslekleri ile tanışmak ve mühendislik alanlarına ilgiyi artırmaya çalışılacaktır

23.09.2019 832

STEM Eğitimi okul öncesinden doktoraya kadar tüm eğitim kademelerini kapsar. STEM yaklaşımı, bu dört disiplini bütünleştirerek gerçekçi, işbirliğine dayalı, düşünce odaklı ve problem çözmeyi teşvik eden öğrenme deneyimlerini sağlar. İyi planlanmış, teşvik edici ve gelişimsel açıdan uygun STEM etkinliklerinin okul öncesi dönemdeki çocukların gelişimsel yönlerine pek çok faydası vardır. Özelikle okul öncesi çağında çocukların yaratıcılık seviyelerinin oldukça yüksek olduğu pek çok araştırma tarafından saptanmıştır. STEM eğitimi yaratıcılığı destekleyen önemli yaklaşımlardan biridir.

23-09-201923-09-2019

23-09-2019