Word Hunter (Kelime Avcıları ) Projesinde Kapanış

Okulumuzda Meraklı Bilginler sınıf öğretmeni Aysel Özütürker in kuruculuğunu yaptığı word Hunter (Kelime Avcıları )isimli etwinning projesi 2021 Ekim ayında başlamış olup 2022 Şubat ayında meslekler konulu atık materyal defilesiyle dikkatleri üzerine çekti.Projenin amacının yabancı bir dile ve kültüre karşı farkındalık ,İngilizce kelime öğretimi içerdiğini belirten Aysel Özütürker bu amaçla çocuklara okul öncesi müfredatında da yer alan renkler,şekiller,vücudumuzun bölümleri ,meslekler,duygular, hayvanlar ,tanışma ve selamlaşma,aile bireyleri ,sayılar gibi kavramları çocukların yaş ve gelişim düzeylerini dikkate alarak oyun,drama ,müzik ,beden perküsyonu ,sanat gibi etkinliklerle çocuklara kazandırdığını belirtti.Okul öncesi dönemde alıcı ve ifade edici dil gelişiminin üst düzeyde olmasından dolayı çocuklarda yapılan etkinliklere aktif katılım sağladığını ve velilerle sosyal medya üzerinden paylaşılan eğitici videolar,yapılan Veli bilgilendirme toplantıları ile aynı zamanda velilerin de İngilizce kelimeler öğrendiklerini dile getiren Aysel Özütürker projenin hem çocuk hem de veli eğitimi açısından önemini vurguladı.

12.03.2022 221

12-03-2022